Muru mustikkapiirakka

Ainek­set

Taik­i­na

150g voita tai mar­gari­inia

1 1/2 dl fari­in­isok­e­ria

2 munaa

4dl vehnä­jauho­ja

2tl leiv­in­jauhet­ta

200g vanil­ja­jugurt­tia

4dl mustikoi­ta

Kuor­rute

75g voita tai mar­gari­inia

1 1/2dl fari­in­isok­e­ria

3dl kau­rahi­u­talei­ta

200g maus­tam­a­ton­ta tuore­ju­us­toa

1rkl sok­e­ria

1rkl vanil­ja­sok­e­ria

1dl mustikoi­ta

Ohje

Poh­ja

- Vatkaa voi ja fari­in­isok­eri vaah­dok­si. Sekoi­ta joukkoon munat yksitellen.

- Yhdis­tä vehnä­jauhot ja leiv­in­jauhe ja sekoi­ta ne taik­i­naan vuorotellen vanil­ja­jugurtin kanssa. 

- Kään­tele lusikalla joukkoon mustikat.

- Lev­itä taik­i­na voidel­tu­un piirakkavuokaan.

Kuor­rute

- Sula­ta kuor­rut­teen voi kat­ti­las­sa. Lisää fari­in­isok­eri ja kau­rahi­u­taleet.

- Sekoi­ta tuore­ju­us­ton joukkoon sok­eri ja vanil­ja­sok­eri.

- Lusikoi kauraseos taik­i­nan päälle.

- Lisää vanil­jatuore­ju­us­to nokareina.

- Ripot­tele pin­nalle desi mustikoi­ta.

- Paista 200 asteessa noin 35minuuttia. Piirakkavuo­ka (27cm).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *