Koulutuspäällikkö Petri Järvinen

Osa koulumme henkilökun­nas­ta on jäänyt huo­mat­tavasti var­joon opiske­li­joiden silmis­sä. Ajat­te­limme että tähän asi­aan on puu­tut­ta­va ja pää­timme haas­tatel­la yhtä kohde­henkilöistä, koulu­tus­pääl­likköämme Petri Järvistä.

Haas­tat­telumme aluk­si Petri ker­toi työte­htävistään ja päivien­sä sisäl­löstä. Keskimäärin kahdek­san tun­tia kestäv­inä työpäiv­inä Järvi­nen viet­tää suurim­manosan ajas­taan tietokoneen ääressä ja eri­lai­sis­sa palavereis­sa. 

Koulu­tus­pääl­likön työhön kuu­luu myös opiske­li­joi­hin ja opet­ta­ji­in liit­tyviä asioi­ta, sekä taloon, rahaan ja talouteen liit­tyviä asioi­ta. Ver­rat­tuna rehtori­in koulu­tus­pääl­likkö vas­taa pienem­mistä asioista. Esimerkik­si rehto­ril­la on koko Loimaan yksiköi­hin liit­tyviä asioi­ta ja rehtori hoitaa myös enem­män talous­puol­ta.

Järvi­nen ker­too sopeu­tuneen­sa hyvin Novi­daan, ja työn­imik­keestään huoli­mat­ta, hän kokee ole­vansa tasa-arvoinen muiden kanssa. ”Oli työ mikä tahansa, tit­teli mikä tahansa niin jokainen tekee omat työte­htävän­sä. Koulu­tus­pääl­likkö tekee nämä ja opet­ta­ja tekee nämä.”

Järvi­nen ei myöskään koe painei­ta työstään sanoes­saan

Järvi­nen toteaa aina ole­van jotain kehitet­tävää, sik­si esimerkik­si opiske­li­joille lähetetään kehit­tämiseen liit­tyviä kyse­ly­itä.  Kiin­teistössä jotain kuluu aina ja sitä pitäisi kehit­tää. Opiskelukin muut­tuu jatku­vasti ja pitää miet­tiä, mitkä ovat tule­vaisu­u­den alo­ja. Hänel­lä ei ollut antaa mitään esimerkkiä Turun­tien yksiköstä mut­ta esimerkik­si Liedos­sa suun­nitel­laan ja raken­nel­laan kul­je­tus­puolelle raskaskonekul­je­tus­ta, sil­lä sille on koet­tu tarvet­ta.

Vähemmän pitkiä ja puuduttavia palaverejä Petrille kiitos!

Paras­ta Järvisen työssä ovat ihmiset, oli­vat he sit­ten opiske­li­joi­ta, opet­ta­jia tai muu­ta henkilökun­taa. Ilman heitä hom­ma ei pyörisi. ”On the oth­er hand” taas Järvi­nen ei piit­taa pitk­istä ja puudut­tavista palavereistä. Myös yksinker­taiset työt, esimerkik­si tieto­jen siir­to paikas­ta toiseen ei ole hänen mieleen­sä. 

Opiskelu uransa Järvi­nen aloit­ti käymäl­lä lukion, jon­ka jäl­keen hän opiske­li urheiluhiero­jak­si. Hiero­jayrit­täjänä hän ei kuitenkaan ollut päivääkään, vaan siir­tyi aika nopeasti luke­maan liikun­tati­eteitä yliopis­toon. Sieltä hän pää­tyi opet­ta­jak­si ja sitä kaut­ta koulun hallintote­htävi­in. Ennen hallintote­htäviä Järvi­nen teki han­ketyötä, koulut­ta­ja sekä val­men­ta­ja­hom­mia. Nyt hän on ollut 10 vuot­ta ammatil­lisen koulun työte­htävis­sä.

Järvi­nen ker­too pohti­neen­sa tapo­ja, miten voisi olla enem­män läs­nä opiske­li­joiden arjes­sa. ”Kalen­teri­in pitäisi vain tehdä tilaa ja tul­la mukaan oppitun­neille” hän toteaa. Eri­lai­sis­sa tapah­tu­mis­sakin Järvi­nen sanoo olleen­sa mukana har­mit­ta­van vähän. Asi­aan kehitetään muu­tos­ta. Vapaa-ajal­la Järvistä kiin­nos­taa erinäi­nen liikun­ta. Esimerkkinä hän käy heit­tämässä fris­beetä ystävien­sä kanssa. Myös kun­tos­alil­la käyn­ti on osa hänen vapaa-aikansa aktivi­teet­te­jä. Jos Järvi­nen kuvail­isi itseään eläi­menä, hän olisi koira vuh vuh.

Quote Of The Day:

“Pitää yrit­tää olla luon­tev­asti oma itsen­sä. Kun on ihmis­ten kanssa tekemi­sis­sä, niin jonkun muun esit­tämi­nen ei oikein toi­mi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *